Valutahandel: Mitt senaste projekt som är KUL!

Valutahandel.se - StartsidanEfter att arbetat med spel på nätet många år så var det dags att gå tillbaka till ursprunget – valutahandel och trading på nätet. Det var nämligen aktier, trading och investeringar som var mitt stora intresse under universitetsåren på ekonomihögskolan i Lund. Min magisteruppsats handlade om just tradingstrategier för valutamarknaden, byggda på tekniska indikatorer, för att undersöka om man kan nå en positiv avkastning. Idag är det klart lättare än för 17 år sedan då man pluggade och möjligheterna är fler än någonsin.

Det är därför extra kul att det nya projektet för Markus.nu innefattar ett ämne som jag brinner för och har kunskap om sedan tidigare. I slutändan så handlar det alltid om att göra något man verkligen tycker är kul och jag tror att det är grundläggande. Först därefter så är det möjligt att trivas med tillvaron.

Den första nya idén som drivs handlar alltså om valutahandel, vilket numera omfattar även “kryptovalutor” och “generell online trading”. Att handla med valuta är ofta missuppfattat och sajten försöker vara en guide till hur man kommer igång, med en skola, strategier och recensioner av olika valutamäklare. Du kommer även hitta nyheter om olika aktuella ämnen som påverkar din privatekonomi, samt aktie- och valutamarknaden som helhet.

När jag började med valutahandel runt 2001-2002 så var det helt andra förutsättningar. De bästa sajterna var licenserade och reglerade från Storbritannien, som nu tycks vara på väg ut ur EU redan senare i år.  Idag så är det en myndighet från Cypern, CySEC,  som är centrum för valutahandel inom EU. Är man inte reglerad därifrån så är man troligen inte seriös. Tidigare så var det tvärtom, endast brittiskt licenserade bolag var ansedda som trovärdiga och seriösa.

En av firmorna som gjorde att man fick upp ögonen för branschen är Skilling Limited, som numera drivs utav strategen André Lavold på Optimizer Invest. Läs den spännande artikeln om André och Skilling på Valutahandel.se.

Vad är då skillnaden mellan aktiehandel och valutahandel? Marknaden är öppen mycket längre när det kommer till valuta, då den inte stänger vid 17-tiden utan är igång hela dygnet på någon marknadsplats i världen. Marknaden öppnar i Sydney och stänger i New York, men är tillgänglig från måndag morgon till fredag kväll och omsätter över 5 triljoner USD per dag enligt BIS rapport.

Förutom det så kan små rörelser i en valutakurs ge stora skillnader i din portfölj, på grund av den hävstång som finns tillgänglig. Normalt kan man belåna upp till 2x för vid handel med kryptovaluta, 5x för aktier (både köp eller blankning), 10x för olja och vissa andra råvaror och hela 30x för valutor. Med andra ord så gäller det att vara försiktig och satsa mindre än du tänkt från början. Ett gott tips är att satsa max 1/5 av vad du tänkt, så att man inte bränner sig.

Som du ser ovan så är det numera inte bara valuta som handlas på sajter vi tipsar om. Det bör snarare ses som ett nytt fenomen med online trading, där allt finansiellt på alla världens marknader kan handlas på ett och samma ställe. Lägg till Valutahandel.se på din startsida för att följa det senaste som händer i den världen, alternativt så lägg till den på din startsida (t. ex på Internetstart.se).

Framöver så kommer även en rad andra mer eller mindre relaterade sajter släppas. Det är främst den engelskspråkiga marknaden som  kommer vara huvudfokus, men även skandinaviska grannländer finns i åtanke.

Det andra roliga som händer i år är giftermål med Giulia, vilket sker i Rom, Italien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.