Category Archives: Universitet

Valutahandel: Mitt senaste projekt som är KUL!

Valutahandel.se - StartsidanEfter att arbetat med spel på nätet många år så var det dags att gå tillbaka till ursprunget – valutahandel och trading på nätet. Det var nämligen aktier, trading och investeringar som var mitt stora intresse under universitetsåren på ekonomihögskolan i Lund. Min magisteruppsats handlade om just tradingstrategier för valutamarknaden, byggda på tekniska indikatorer, för att undersöka om man kan nå en positiv avkastning. Idag är det klart lättare än för 17 år sedan då man pluggade och möjligheterna är fler än någonsin.

Det är därför extra kul att det nya projektet för Markus.nu innefattar ett ämne som jag brinner för och har kunskap om sedan tidigare. I slutändan så handlar det alltid om att göra något man verkligen tycker är kul och jag tror att det är grundläggande. Först därefter så är det möjligt att trivas med tillvaron.

Den första nya idén som drivs handlar alltså om valutahandel, vilket numera omfattar även “kryptovalutor” och “generell online trading”. Att handla med valuta är ofta missuppfattat och sajten försöker vara en guide till hur man kommer igång, med en skola, strategier och recensioner av olika valutamäklare. Du kommer även hitta nyheter om olika aktuella ämnen som påverkar din privatekonomi, samt aktie- och valutamarknaden som helhet.

När jag började med valutahandel runt 2001-2002 så var det helt andra förutsättningar. De bästa sajterna var licenserade och reglerade från Storbritannien, som nu tycks vara på väg ut ur EU redan senare i år.  Idag så är det en myndighet från Cypern, CySEC,  som är centrum för valutahandel inom EU. Är man inte reglerad därifrån så är man troligen inte seriös. Tidigare så var det tvärtom, endast brittiskt licenserade bolag var ansedda som trovärdiga och seriösa.

En av firmorna som gjorde att man fick upp ögonen för branschen är Skilling Limited, som numera drivs utav strategen André Lavold på Optimizer Invest. Läs den spännande artikeln om André och Skilling på Valutahandel.se.

Vad är då skillnaden mellan aktiehandel och valutahandel? Marknaden Continue reading

Markus Jalmerot har studerat på Sveriges bästa universitet

Roligt att se att Lunds Universitet blev valt till Sveriges bästa universitet av högt ansedda ‘The Times Higher Education‘. På 67 plats över världens bästa universitet så hittar vi svenska Lund, en trevlig liten stad med drygt 109 000 invånare i kommunen. Staden grundades redan 990 och kan idag räknas som en av Sveriges äldsta städer. Den kom dock under svensk besittning först år 1658.

Danmarks universitet är bättre än svenska

Men vårt kära grannland Danmark tycks vara ännu bättre. Både Köpenhamns Universitet (51 plats) och Århus Universitet (63 plats) kommer högre i listan. Men sedan är ju danskarna bättre än svenskarna på en del saker också. Om du frågar mig.. Bland övriga svenska universitet märks Uppsala Universitet (plats 75), KTH (plats 174) samt Göteborgs Universitet och Chalmers. Av övriga Skandinaviska lärosäten märks Oslo Universitet kommer först på 101:e plats och Helsingfors Universitet i Finland på 108:e pats.

USA’s utbildning, allt sämre?

Amerikanska universitet tycks bli allt sämre och det är också i denna region som vi ser flest tapp. Men det är fortfarande många universitet från USA i topp.

Världens bästa utbildning, i England?

Bäst utbildning enligt The Higher Times topplista ges följande fem universitet:
1. Harvard i USA
2. Cambridge i England
3. Yale i USA
4. University College London i England
5. Imperial College London i England (bytt url)
5. University of Oxford, England (delad)

USA halkar med andra ord ner och England avancerar. En annan del av världen där utbildningen blir allt bättre är Asien. Läs mer om det nedan.

Asien har också bra utbildning

Hong Kong och Japan är två heta platser att studera på. Japan har 11 institutioner på topp 200 listan och Hong Kong har 5 av de bästa universiteten.
De bästa japanska lärosätena är University of Tokyo (22 plats), University of Hong Kong (24 plats) och japanska Kyoto University på 25:e plats.