Category Archives: Blandat

360 photographer

Google 360° fotografering

360 photographer

Ett nytt projekt som tar upp en hel del tid just nu är 360° fotografering. Ni får ursäkta att det dröjt så länge innan uppdateringar på sajten, men jag har haft fullt upp och hade vissa tekniska problem med sajten som fixades idag.

Varför ägna sig åt Google 360° fotografering?

Jag har alltid varit intresserad av fotografering och när möjlighten kom att jobba närmare ihop med Google så tog jag chansen. Efter att ha införskaffat ny fotograferingsutrustning, läst på en massa och gått en kurs med flera tester så blev jag till slut auktoriserad Google Trusted Photographer som det kallas i UK (’Godkänd företagsfotograf‘ heter det i Sverige).

Hur ser det ut?

Här finns ett av mina senaste exempel på en Google 360 fotografering i Malmö. Detta är en ny konferenslokal som ligger nära stadens casino.

Inte längre Google fotograf

Jag avslutade projektet med Google 360° fotografering, virtuella rundturer, i början av året. Det var en rolig resa och är Du intresserad av fotografering och vill jobba tätt ihop med Google så kan det vara en intressant väg att gå. NOTERA: Domänen 360photographer.uk och 360photographer.co.uk är nu till salu.

Vill du veta mer? Läs intervjun av hos Fotografgruppen (nere just nu), en sajt med intressanta fotoartiklar skapad av erfarna frilansfotograer.

Guldpriset, var är det på väg

guld
Priset på guld har gått upp i snart uppe i all time high igen, efter en kort nergång. Att guld är en säker investering har nog inte undgått någon. De senaste 7 åren så har guld varit en mångdubbelt bättre investering än att ha pengarna i aktier, obligationer eller på ett räntekonto med hög avkastning. Mycket tyder också på att det kommer fortsätta gå upp.

Så mycket kostar rent guld

Ett gram guld kostar idag runt $1650 per o++unce vid online trading, eller 32.76 USD per gram. Om du har delar av denna äldra råvara över som du inte använder så är det med andra ord ett rätt
bra tillfälle att bli av med det. Du kan få 370 kr för 24 karat, eller 251 kr för 20 karat. Om du har guld att sälja så är finns det flera aktörer i Sverige som köper ditt guld för ett bra pris.

Framtiden för guld

Men flera analytiker förutspår att vi kommer se ett mycket högre guldpris framöver. Paralleller dras till hur silverpriset utvecklats från augusti 2010 till januari 2011.
Vad tror du själv om prisutvecklingen framöver? Kommer vi att se $2000 per ounce innan året är slut?++

Fitbrit tävling i England

Fitness First, gymet där jag tränar, promotar just nu FitBrit tillsammans med MensFitness. Det är en fitness tävling där experter och hobby gymare kan gå och testa sin uthållighet, snabbhet, styrka, stabilitet och explosivitet. Grenarna som ingår i fitnesstävlingen är bland annat rodd (500 meter för män), dumb bell (20 reps, 5 kg per dumbell för män) och cykling. Markus ställer förmodligen upp nästa vecka.. ska bli kul att se hur det går.
Vill du veta mer? Gå direkt till deras hemsida.

SEO Specialist lanserad

logo för seo specialist
En rejäl engelsk SEO guide har nyss gått live. Det är mitt nya Engelska företag SEO Specialist Limited som lanserat den.

Varför SEO Specialist?
Efter drygt 7 år i SEO branschen var det dags att köra eget. Jag är ju i grund och botten en entreprenör och älskar driva egen firma. Nu har jag fått chansen att utan stress lansera en ordentlig sida, som är byggd precis som jag vill ha den. Inte perfekt på något sätt, speciellt inte startsidan eller sidan om sökmotoroptimering ännu, men den är OK.
Jag tror mig i alla fall ha rätt bra förutsättningar pga. en del bra samarbeten, många kontakter i branschen, samt bättre förutsättningar för länkbyggande. Så är rätt säker på att det kommer gå bra med nya SEO företaget.

Vad erbjuder SEO Specialist?
Vi kommer fokusera på Result based SEO, dvs. helt resultatbaserad sökmotoroptimering. Det är framtiden och vad kunderna förtjänar. Jag tycker det är tråkigt med besvikna företagare som man hör om ibland som inte får valuta för pengarna. Med resultatbaserad SEO så blir det garanterat bra återbäring för kunden. För mig som företagare är det samtidigt inte aktuellt att ta in uppdrag om jag inte tror mig lyckas leverera ett större antal topplaceringar i Google.

Vilka marknader jobbar SEO Specialist med?
Vi är trots allt ett London SEO company, men våra SEO specialister kan ju förutom engelska även danska, norska, tyska och svenska. Så flerspråkig SEO är inga problem. Fokus ligger dock på Storbritannien och Sverige. Egen hemsida för svenska SEO specialist är dock inte aktuellt på ett tag. Vill först utvärdera den engelska sidan och eventuellt göra lite ändringar innan ett liknande koncept ev. stoppas in på min svenska blogg om sökmotoroptimering, Relevansanalys.se.

Vad är nästa mål för SEO Specialist?
De närmaste månaderna kommer jag fokusera på att öka rankingen för SEO Specialist, något som är väldigt viktigt. Jag kan inte stå för ett företag som erbjuder något de själv inte bemästrar. Så målet är topplacering för ett flertal viktiga sökord i England.

SAS värdelösa hantering av snöoväder

sas logotyp
Det går utför för vissa flygbolag. Inte minst SAS eller Scandinavian Airlines som de också kallas.
Då talar jag inte bara om deras snabbt fallande aktiekurs, som gått ner runt 60 % de sista året. Vad jag fick uppleva idag var en bristfällig support i händelse av snöovädret som dragit in över Sverige. Trodde du att SAS levererar bra service och tjänster? Tänk om! Det är knappt EasyJet klass på servicen numera från det skandinaviska flygbolaget.

Hur hanterar SAS inställda flyg?
Planet som skulle gå kl. 19.55 lyfte aldrig. Istället så kom 2 personer från SAS kl 20.05 och berättade att det var inställt. Ok, fair enough. Så kan det ju gå ibland, det är ju inget SAS kan råda över. MEN, vad de kan göra är att ta hand och vägleda alla strandade passagerare.
Istället så berättar personalen från SAS att de är över 100 personer i kö vid ombokningen, så man bör ringa telefonsupport istället. De kan då kostnadsfritt boka om ens flyg. Jag ville kolla kön på SAS supportdisk vid flygplatsen och gick dit. 550 könummer före mig. Ajdå, det såg ju knappt ut att vara 100 personer där. Så lite skumt var det. Men jag lade ner i vilket fall. Tänkte försöka mig på att ringa istället. Men du tror väl inte att det är 60 nummer före i kön och att det rör på sig i snigelfart? Jo, precis så var det. Efter 1 timme i kön så stängs supporten. Fortfarande över 30 nummer framför, så jag var inte ens i närheten av att få hjälp att boka om flyget. Men hur tänker ledningen på SAS egentligen? Är det bara kostnadsbesparing överallt, så de inte ens kan upprätthålla en normal service och kan svara eller boka om folk som är strandade? Nej, detta var helt klart sista gången jag försökte mig på att flyga med SAS. Sätt in extra supportpersonal vid inställda flyg. De borde SAS väl fatta? Tydligen inte! Nej, minimal personal, så lite det bara går. Skicka hem alla istället, verkar filosofin vara..

Vilka flygbolag suger mest?
Jag flyger rätt mycket och har varit med om ett 10-tal inställda flyg från olika bolag. Sämst är helt klart EasyJet, AirFrance och SAS när det kommer till hantering av flygförseningar och problem med baggage. För baggage är AirFrance sämst, de har ju satt i system att sno baggage från Paris Charles de Gaulle. Krångligast regler för att få tillbaka pengar har helt klart EasyJet, som gör det typ omöjligt att få tillbaka resan vid snöoväder. Varför? Jo, för det är så många som bokar med EasyJet, så om några flyg blir inställda så kan man inte räkna med att komma med de kommande 10-20 flygen heller, då de flesta flyg redan är fullbokad eller i alla fall blir det blixtsnabbt vid problem.

Vilka flygbolag är bäst?
Malaysian Airways har grymt bra service och standard, medan flera av Emirates plan och personal håller hög klass. Dessvärre flyger de inte mellan England och Sverige.
Det gör däremot en av mina lågprisfavoriter bland flygbolagen, Norwegian. De ger både billiga biljetter och bra service vid alla tillfällen jag åkt med dem. De är ofta i tid och känns professionella.

Slutligen kan jag även rekommendera Thai Airways, Lufthansa, Austrian Airlines och Finnair, som alla hör till klassen av vettiga flygbolag att åka med. Flygbolag som faktiskt kan hantera oväder, förseningar och andra otrevligheter på ett föredömligt sätt.

Ny regering i Storbritannien, jippi!

Det är med glädje man noterar att David Cameron (Conservative) och Nick Clegg (Liberal Democrate) tar över rodret efter misslyckade Gordon Brown.bOm det är något som kan få Storbritannien på fötter igen så är det förhoppningsvis en ny regering. Tror det kan bli bra för ekonomin, skuldsättningen och arbetslösheten. Nu blir det troligen höjd moms (från 17.5 till 20 %), högre fribelopp för inkomstskatter, nya sparpaket och ett nytt och mera rättvist valsystem. Samt så höjs troligen räntan snabbare än vad en Labour regering skulle gjort.

Matematiker räknar ut vad som gör tjejer snygga

Matematiska forskare på Cambridge University har hittat den exakta formeln för vad som gör tjejer snygga.
Matematikerna plockade fram sina linjaler, uppblåsbara dockor och kikare för att vetenskapligt avgöra det perfekta förhållandet mellan midjan och höfterna. Resultatet?

Ju närmare förhållandet mellan midja och höftmåttet är till 0,7 (midjemåttet är 70% av höftmåttet), desto sexigare är det. Denna 0,7 förhållande leder till en midja på 63,5 cm och ett höftmått på 91,4 cm. Det är inte första gången som 0.7 har varit en magisk symbol; samma siffror gäller nämligen för fibonacci (golden ratio), något som används bland annat i trading.

Så, gissa vem som har det exakta förhållande? Jo, Jessica Alba på bilden nedan är en som gud skapat med de rätta dimensionerna.

Markus Jalmerot har studerat på Sveriges bästa universitet

Roligt att se att Lunds Universitet blev valt till Sveriges bästa universitet av högt ansedda ‘The Times Higher Education‘. På 67 plats över världens bästa universitet så hittar vi svenska Lund, en trevlig liten stad med drygt 109 000 invånare i kommunen. Staden grundades redan 990 och kan idag räknas som en av Sveriges äldsta städer. Den kom dock under svensk besittning först år 1658.

Danmarks universitet är bättre än svenska

Men vårt kära grannland Danmark tycks vara ännu bättre. Både Köpenhamns Universitet (51 plats) och Århus Universitet (63 plats) kommer högre i listan. Men sedan är ju danskarna bättre än svenskarna på en del saker också. Om du frågar mig.. Bland övriga svenska universitet märks Uppsala Universitet (plats 75), KTH (plats 174) samt Göteborgs Universitet och Chalmers. Av övriga Skandinaviska lärosäten märks Oslo Universitet kommer först på 101:e plats och Helsingfors Universitet i Finland på 108:e pats.

USA’s utbildning, allt sämre?

Amerikanska universitet tycks bli allt sämre och det är också i denna region som vi ser flest tapp. Men det är fortfarande många universitet från USA i topp.

Världens bästa utbildning, i England?

Bäst utbildning enligt The Higher Times topplista ges följande fem universitet:
1. Harvard i USA
2. Cambridge i England
3. Yale i USA
4. University College London i England
5. Imperial College London i England (bytt url)
5. University of Oxford, England (delad)

USA halkar med andra ord ner och England avancerar. En annan del av världen där utbildningen blir allt bättre är Asien. Läs mer om det nedan.

Asien har också bra utbildning

Hong Kong och Japan är två heta platser att studera på. Japan har 11 institutioner på topp 200 listan och Hong Kong har 5 av de bästa universiteten.
De bästa japanska lärosätena är University of Tokyo (22 plats), University of Hong Kong (24 plats) och japanska Kyoto University på 25:e plats.

overground london

Overground strejk i London

overground london
För alla som pendlar i London ställer den andra strejken på 2 veckor till problem med start imorgon igen. Tågförarna vill ha mer betalt och bättre arbetsvillkor.
2.5% löneökning, fyra dagars arbetsvecka och 4% ökning av antalet tågförare.
Jag tycker strejk suger och hoppas tågförarna tar förnuftet till fånga.

500px-Magnus_Hedman_c

Magnus Hedman – en dålig ambassadör för ren idrott?

500px-Magnus_Hedman_c
Magnus Hedman är efter positivt dopingprov nu misstänkt för att ha tagit anabola steroider, trots sitt nekande.

Skyldig eller inte?
Det är lika roligt varje gång man läser bortförklaringar från idrottare och/eller kändisar som åker dit för dopning. Den ena bortförklaringen är sämre än den andra. I de flesta fall tas dessa steroider med injektioner. Magnus Hedman ertappades med Winstrol (stanozolol i kroppen. Något som inte uppskattades av Ren Idrott, ett förbund emot dopning, som Magnus var ambassadör för.
Detta anabola preparat tas normalt i injektionsform, men finns tydligen även som tabletter. Dock inte i några amerikanska kosttillskott som Magnus försöker hävda. Lagar och kontroll av kosttillskott i USA är enormt hård och jag har svårt att se någon tillverkare som ‘peppar’ sina kosttillskott med en dyr steroid, med all den risk det skulle innebära. Dödsstraff skulle väl bli slutet för den kosttillskottstillverkare som vågar på sig att stoppa in en dyr steroid istället för kinesiska råvaror. Det finns ju uppenbarligen ingen lönsamhet eller god risk/reward i det.