Max kör billig halvhjärtad ekologisk satsning

max
Oki. Max hamburgare är först med att försöka klassificera sig som en snabbmatskedja med ekologiska hamburgare. Kanske ett bra initiativ. Men känns det inte lite halvhjärtat av Max?
Det skryts hejvilt om hur lite koldioxid dem släpper ut. Men vad släpper andra restauranger ut, förmodligen ungefär lika mycket. Sedan ska det klimatkompenseras i Afrika. Vore det inte bättre att göra något på lokalt plan?

Vidare borde Max helt klart tänka mer på vad de själva kan göra för att minimera utsläpp för Max restaurangerna. Vill dem vara ekologiska på riktigt och inte bara kännas som ett skämt, så borde dem:
Bara servera lokalt producerat vatten / eller kranvatten.
Använda mer miljövänliga kartonger.
Burgare från lokala bondgårdar.
Fixa så att toaletter och liknande släpper ut minimalt.

Men Max, som faktiskt för det mesta har riktigt goda hamburgare, försöker väl bara vinna stilpoäng? Tycker dem ska lägga ner det där snacket om deras ekologiska satsning och bara servera goda hamburgare, som dem alltid gjort. För att låtsas att dem är ekologiska när dem är miljöbovar på alla andra håll än deras små insatser i Afrika – det är bara billigt och har inget med ekologiska saker att göra överhuvudtaget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.