Category Archives: Uncategorized

Taste London var överskattat

Var på Taste London i helgen, en tillställning där kända restauranger erbjuder mat och dryck. Det var ett relativt stort utbud av olika London baserade restauranger, men portionerna var väldigt små och inte direkt prisvära. För två personer blev det £52 i inträde och om man skulle prova lite olika rätter (väldigt små portioner normalt) så fick man spendera en lokal valuta, kronor. Gjorde av med 100 taste london pengar värt drygt £50 och blev inte ens mätt. Så det var ju en något överskattad matfestival. Dock kul att ha testat den, men kommer ej gå dit igen..

Hummer läggs ner, SAAB köps upp

Hummer as SAAB tycks vara på väg mot helt olika framtid. Medan Hummer efter långa diskussioner slutligen läggs ner, så köps SAAB slutligen upp av holländska Spyker.

Fokus på bensinsnåla bilar, döden för Hummer
Medan oljepriset stadigt gått upp, så har statussymbolen för Hummer sakta sjunkit. USA i recession har inte heller varit en enkel tid för de amerikanska biltillverkarna. Men nu är i alla fall sagan slut och vi får passa på att tacka Arnold Schwarzenegger för att han ens lyckade övertala GM’s ledning att börja tillverka Hummer till allmänheten.

Saab’s nya ägare
Spyker heter den nya ägaren till SAAB. Förmodligen en bättre match än Koenigsegg. Frågan är om de lyckas få ordning på ett blödande SAAB, som inte tycks ha gjort så mycket rätt de senaste 10 åren. Själv är jag ganska tveksam.