Danmark, världens gladaste land

En undersökning gjord av OECD och Internationella valutafonden visar att danskarna är världens gladaste folkslag. Rapporten tittade på hur välmående invånarna var, definierat som tillfredsställelse med tillvaron.

Med en bruttonationalprodukt per capita på $68 362, ligger Danmark avsevärt högre än Sverige. En låg arbetslöshet i Danmark (2 %) tros också ha spelat en positiv roll. Samt att danskarna bara jobbar 37h per vecka i snitt, jämfört med t. ex Kina där en arbetsvecka är 47 timmar. Näst gladast på listan är finnarna, med ett BNP/capita på $55,344 och en arbetslöshet på 6.4%. Först på plats nr 4 kommer Sverige, med en arbetslöshet vid mätpunkten på 6,4 % och GDP/capita på $54 908. Norge, som tycks vara ett av världens rikaste länder med en genomsnittlig BNP per capita på $98 822 (!) och en arbetslöshet på endast 2,6 % är ändå inte lyckligast. Norge kommer först på 9:e plats..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.